Intervjuer

Föräldrar som har sitt/sina barn på förskolan har fått svara på 5 frågor om förskolan

 1. Varför valde ni Rydebäcks förskola?
2. Vad är vår förskola bra på?
3. Vad tycker ni om vår inne/ute miljö?
4. Något som är bra att veta om man funderar på att välja vår förskola?
5. Kan ni rekommendera vår förskola?

Per Larsson
Barn: Emelie 2,5 år 

1. Vi valde Rydebäcks förskola för att vi hört gott om den. Även att det finns utegrupper för de äldre barnen vägde tungt. 
2. Jag vill vända på det, finns det något förskola inte är bra på? Jag kan inte komma på något. Vi upplever ett genuint engagemang i barnen från personalens sida. Informationsflödet funerar också bra. Båda våra barn stormtrivs också vilket är det viktigaste.
3. Genrellt väldigt bra. Det är dessutom nära grönområden/natur och andra lekplatser vilket ger en varierad miljö. 
4. Ja, man bör känna till att samtlig personal är väldigt kompentent och trevlig. Möjlighet till utegrupp är ett stort plus. 
5. Tveklöst

Herman Weberg
Barn: Erik 4 år och Oskar 1,5 år

1. Vi valde Rydebäcks förskola delvis för att våra grannar rekommenderade den, och delvis för att den ligger nära till hands för oss.
2. Vi upplever att personalen på Rydebäcks förskola är bra på att se barnen och även föräldrarna. De väcker nyfikenhet hos våra barn, uppmuntrar deras lärande och ger dem trygghet. Vi uppskattar också det faktum att förskolan lägger mycket fokus på utevistelse för barnen.
3. Vi tycker att innemiljön är bra och även utemiljön överlag även om vi kunde önskat lite mer “lummighet/skuggmöjligheter” på sommaren framför D huset. Dock tycker vi att personalen och förskolan gjort ett fantastiskt jobb med att förvandla en tråkig grå yta till en mer spännande yta med mycket att leka med.
4. Kommer i skrivande stund inte på något särskilt som är bra att veta för den som funderar på att välja förskolan.
5. Vi rekommenderar absolut Rydebäcks förskola.

Marie Möller
Barn: Jacob 5 år

1. Vi hade varit där och tittat tidigare och tyckte mycket om miljön, de pedagoger vi fick träffa och att de var ”på barnens villkor”. Vid det tillfället fanns inte plats men ungefär 6 månader senare dök rätt tillfälle upp.
2.  Förskolan, den avdelningen vi är på och de pedagoger som jobbar där, är väldigt duktiga på att se barnen. De tas emot väldigt bra, varje morgon vilket känns unikt mot de förskolor vi varit i kontakt med tidigare. Att nyttja den fantastiska miljön vi har i Rydebäck är förskolan också enormt duktig på. De är verkligen ute i ur och skur och ser sig omkring.
3. Innemiljö är bra tycker vi. Det är inga vattentäta skott mellan avdelningarna vilket tränar barnen på att lära känna och leka med andra barn. Dessutom lär barnen känna pedagogerna över gränserna på ett helt annat sätt. Innemiljön är anpassad för barnen, med saker i deras höjd för dem. Det gillar vi. Utemiljön är supermysig! En stor gård med massor av lekalternativ. Att sedan kunna nyttjahela fina miljön runt omkring i Rydebäck är ju fantastisk. Härligt att förskolan verkligen tar tillvara på den möjligheten. Min son är 5 år kan närmiljön bättre än någon annan i vår familj.
4. Det som kan vara bra att veta om man väljer förskolan är att det finns olika inriktningar på de olika avdelningarna, i alla fall på de avdelningarna som är för de större barnen, tex utegrupp och montessori.
5. Ja absolut. Det kan vi verkligen göra. Vi är väldigt nöjda och känner oss trygga varje dag när vi lämnar vår son. Det är svårt som förälder att vara ifrån sina barn så många timmar varje dag men att de har de bra under tiden och får upptäcka en massa saker, det är guld värt.

Annika Sjöström & Ola Åkesson
Barn: Jones 3 år

1. Trevligt bemötande vid första besöket. Små grupper och bra personaltäthet.
2. Att alla barn och föräldrar blir sedda av all personal.
3. Inne- Bra. Ute- många möjligheter till lek på många olika gårdar. Fint närområde.
4. Trevlig, engagerad personal, bra pedagogik. Ser utanför många förskolors "bubblor" att köra på i gamla hjulspår. Följer med i utvecklingen av pedadogik och it. Finns en grundplanering men väldigt flexibla över vad barnen vill/vad som passar tillfället.
5. Absolut

Ann Chatrin Eldh
Barn: Caroline 3 år

1. Vi valde montessori för att vi ville ha våra döttrar i en mindre grupp när de var små. Montessoripedagogiken är pedagogik som tilltalar oss och passar våra tjejer.
2. Att se barnen och möta dem och deras behov. Att varje barn får utmaningar som ger dem ett lust fyllt lärande och får utvecklas i deras egen takt.
3. Innemiljön är fantastik, den inspirerar barnen till lek och lärande.
4. Att personalen är fantastiskt duktiga på att ta hand om det bästa vi har.
5, Absolut den är hur bra som helst

Katja Lövgren
Barn: Gabriel 4 år

1. För att när storasyster fick möjlighet att gå på utedagis tidigare hos er.Varit mycket nöjda med er förskola och Gabriel hamnade på en fantastisk avdelning, som nu dessutom blivit utegrupp. Kunde inte vara mer nöjd.
2. + 3. Bland annat att ta emot barnen när vi kommer. Att se barnen och visa att de är viktiga. Ni har en härlig innemiljö på pärlan/musslan. Utemiljön kunde vara bättre men de kompenserar  ni med att gå till varandras avdelningar och ut till andra platser i Rydebäck. Vi uppskattar att ni berättar saker som har hänt under dagen, gärna personliga saker om just barnet/barnen. Det varierar mellan personalen hur mycket feedback vi får när vi hämtar.
4. Kan poängtera att grupperna är rimligt stora, vilket uppskattas. Det är lugnt på avdelningen/-arna. Engagerade pedagoger. Använder hela Rydebäck som lekplats.
5. Självklart


Josephine Broström
Barn: Elvin 3 år

1. Pågrund av de små barngrupperna.
2. Att barnen får utvecklas i sin egen takt. Lugn miljö för barnen att vistas i.
3. Underbar miljö. Positivt att de går ut och ger sig iväg i närområdet. Fina, roliga montessorimaterial för barnen att leka med.
4. Bra att de har mindre barngrupper på förskolan. Bra miljö för barnen att vistas i låg ljudnivå.
5. Ja

Johanna Madsen
Barn:  Ellen 2,5 år

1. För att vi vill ha en trygg miljö till Ellen, det tilltalade oss med små grupper och ålder 1-3 i grupperna. Vi ville att hon ska få en lugn och smidig start. Närheten till havet och miljön där förskolan ligger var en bonus.
2. Ni är bra på att skapa en trygghet och mysig miljö. Ni är bra på att involvera barnen. Ni är bra på att få mitt barn att känna sig trygg och i mig som förälder att känna mig trygg att lämna henne. Bra kommunikation.
3. Förskolan ligger helt fantastiskt med närheten till havet och grönområde. Känns som att ni investerar i innemiljö och fokusera på rätt saker.
4. Jag har 2 äldre barn som jag haft på andra förskolor och jag kan verkligen säga att den tryggheten jag känner när jag lämnat Ellen inte alltid är att ta för givet, vi har världens bästa förskollärare som verkligen bryr sig om barnen, vi känner oss så välkomna.
5. OM- vi kan- jag gör det hela tiden.  

Lenka Jindra
Barn: Vilmer 2,5 år

1.  Vi valde Rydebäcks förskola för att vi fick ett positivt intryck vid vårt besök på förskolan. Vi kände oss välkomna, fick ett bra och tryggt intryck av både pedagoger, förskolechef och miljön där barnen vistas.
2. Förskolan är bra på att se barnen som individer och pedagogerna engagerar sig i barnen vilket känns tryggt för oss föräldrar. Man anordnar många aktiviteter av olika slag för barnen och ger dom på så vis många fina upplevelser, kunskap och minnen.
Man är ofta ute med barnen både på förskolans gårdar och på utflykter. Man tar sig ut både till fots och på deras fantastiska cyklar som barnen kan sitta flera stycken i.
Både pedagoger och förskolechef är informativa och tillmötesgående.
3. Både inne och utemiljön är fräsch, trygg och givande. Den är anpassad för barnen, både för deras fysiska och mentala utveckling. Omgivningen är vacker och ger utrymme för utflykter och varierad miljö.
4.  Förskolan arbetar mycket med att låta barnen klara av att göra vardagliga saker själva och vi upplever att det ger barnet bra självkänsla att utvecklas på så sätt. Tack vare förskolan har vi förstått hur otroligt mycket väldigt små barn kan göra och hur man kan utveckla dom genom engagemang.
5. Vi kan absolut rekommendera Rydebäcks Förskola! Att varje dag lämna sitt barn till någon annan kräver trygghet och det är något denna förskola har, på alla plan.

Oscar Lindell 
Barn: Juno 1,5 år och Lova 4 år

1. Vi valde Rydebäcksförskola pågrund av personliga rekommendationer från andra som hade barn där och känslan vi fick vid första besöket vilket var mycket positivt.
2. Ni är väldigt bra på att fånga upp barnens individuella behov och möta dessa. Ni hittar på väldigt mycket kul vilket barnen uppskattar och lär sig otroligt mycket av. 
3. Vi tycker att miljöerna är bra. Väl tilltänkt inne med allt i barnens höjd (så de kan nå). Ute är lagom stort med mycket att göra.
4. Om det blir som för oss så förberedd er på trötta men glada barn. Våra barn är glada både vid lämning och hämtning och man märker att de haft kul.
5. Absolut! Jag har redan skrytit för familj, kollegor och vänner om hur bra våra barn har det!

Therese Peterson
Barn: Hannes 2 år

1. Vi valde Rydebäcks förskola pågrund av den otroligt engagerade och kärleksfulla personal som råder på förskolan.
Vi är väldigt trygga med pedagogerna och är tacksamma över all närhet och kärlek dom ger till det finaste vi har.
2. Rydebäcks förskola är bra på att se varje barn. Varje barns behov tillgodoses och vi älskar deras tankesätt, att barnen faktiskt kan själv och får lov att prova, "som små entreprenörer". Servicen som finns på Rydebäcks förskola så som nybryggt kaffe på morgongen, är så klart en fin liten bonus för trötta föräldrar.
3.Inne och utemiljö är inspirerande till lek. Ibland behövs det inte så mycket leksaker för att upptäcka och utforska. Ibland ser vi pedagogerna gå på myrjakt och andra dagar cyklar dom ner till fåren. Värdesätter pedagogerna iderika sätt att stimulera barnen, både inne och utomhus. 
4. Någonting vi reflkterade över när vi valde Rydebäcks förskola var frukosten, den serveras lite tidigt (mellan 07.00-07.30) speciellt för en morgontrött familj. Men vi har löst det med frukost hemma. Annars tycker vi att man ska besöka förskolan och gå på sin magkänsla. Det brukar vara de bästa.
5. Vi har rekommenderat förskolan till alla i området och vi pratar jämt om hur otroligt nöjda vi är. Tack för att ni tar så väl hand om det finaste vi har!